Group

Interview Melissa Dassen

- Intern Nieuws
hobby melissa

“Na ruim 10 jaar Jazz Ballet, was ik op zoek naar een sport waarbij ik wat actiever en zonder veel na te hoeven denken mee kon doen. Dat werd Zumba! Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is oorspronkelijk opgezet door Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Bij Zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, je kunt het vergelijken met aerobics.”

De naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben. En dat is iets wat zeker is tijdens de les. “Na een werkdag is het heerlijk om samen met een groep te springen en te dansen op swingende muziek. Onze dansgroep is gevarieerd qua leeftijd, van 23 tot 63 jaar. We zijn enthousiast, maar streven niet naar de perfecte pasjes en dat maakt het zo ontspannend. We hebben veel lol samen,” vertelt Melissa.

Tot slot geeft ze aan dat ze haar hobby graag doet, maar dat ze hem niet zo bijzonder vindt als die van haar vader. “Mijn vader verzamelt Donald Ducks en is inmiddels een van de grootste verzamelaars van Nederland. Hij heeft een uitgebreide collectie aan Donald Ducks, met een aantal bijzondere exemplaren. Dat is echt zijn passie, hij heeft zelfs een vriendenclub van Donald Duck verzamelaars.”