Waarom wandelen goed voor je is

- Intern Nieuws

Door onze drukke levensstijl vergeten we soms de eenvoudige activiteiten, zoals wandelen. Of je nou naar de supermarkt loopt of in het weekend een boswandeling maakt; het is niet alleen fijn om in de buitenlucht te zijn maar het brengt ook allerlei voordelen met zich mee. Nieuwsgierig? Lees dan verder. Wij hebben de voordelen op een rijtje gezet.

  • Lichamelijke conditie 

Wandelen is een hele goede manier om in beweging te blijven en je lichamelijke conditie te verbeteren. Omdat het een lage impactoefening is, is het geschikt voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Niet alleen worden je spieren versterkt, maar het verbetert ook je cardiovasculaire gezondheid en het helpt bij het behouden van een gezond gewicht. Je loopt zo de deur uit en je bent aan de wandel!

  • Mentale fitheid 

Wist je dat wandelen ook goed is voor je mentale gezondheid? Regelmatig wandelen draagt bij aan een verbeterde stemming en stressvermindering. Tijdens het wandelen worden er namelijk gelukshormonen (endorfines) vrijgegeven, wat bijdraagt aan het verminderen van stress, angst en spanning.

  • Sociale verbinding

Wandelen draagt ook bij aan het versterken van sociale verbindingen. Of je nou met een collega in de pauze gaat wandelen, of met een vriend(in) in het weekend een stukje door de stad gaat lopen; het delen van deze activiteit kan de sociale band versterken. Gezellig kletsen, lachen en goede gesprekken voeren; dit draagt allemaal bij aan een gezond sociaal leven. Erna kun je lekker een kopje koffie of een koud biertje gaan drinken!

  • Goede nachtrust 

Het is algemeen bekend dat een goede nachtrust essentieel is voor een goede gezondheid. Wist je dat lichaamsbeweging ook bijdraagt aan een goede nachtrust? Regelmatig wandelen verbetert de slaapkwaliteit en is een natuurlijke manier om de energiebalans in het lichaam te herstellen. Hallo, goede nachtrust!

Ben jij overtuigd? Trek dan je (wandel)schoenen aan en loop naar de supermarkt, plan een mooie wandeling in het bos of loop even een blokje om in de pauze! Succes!

 

 

Deel dit artikel: 

Recent nieuws