Project uitgelicht: Veilig Venlo

- Nieuws

Naam opdrachtgever: Ondernemers bedrijventerrein Venlo
De opdracht: beveiliging van het bedrijventerrein

Over Veilig Venlo

Veilig Venlo is een project uitgevoerd door Intergarde in opdracht van Stichting Veilig Venlo. Het doel is de integrale veiligheid voor bedrijven die gevestigd zijn op de aangesloten terreinen te waarborgen. Organisaties als Brightlands Campus, Logistics & Warehousing PHV Europe, Volvo Rutten, de Venlo Trade Port en de Noorderpoort behoren al jarenlang tot onze klanten. Bij dit unieke project wordt ons complete dienstenpakket ingezet: van bewaking, beveiligingstechniek tot onze  alarmcentrale/video toezichtcentrale én mobiele surveillance. En met succes, alle elementen zijn naadloos op elkaar afgestemd.

Bewaking en beveiliging

De beveiliging van het openbaar gebied is collectief georganiseerd door de inzet van video-surveillance en preventieve surveillance-ritten. Daarnaast wordt camerabeveiliging op verschillende manieren ingezet.

De inzet van mobiele surveillance gedurende de nacht werkt preventief, inbrekers worden afgeschrikt. Wanneer onze alarmcentrale een alarmmelding ontvangt, kan de centralist de dichtstbijzijnde mobiele surveillant ter plaatse sturen om poolshoogte te nemen. Door de (on)regelmatige controlerondes van het bedrijventerrein door onze surveillanten verkleinen we het risico op inbraak, vernieling of brandschade.

Kentekenregistratie

Daarnaast werken wij met verschillende beveiligingstechnieken in de vorm van camerabewaking. Bij de toegangswegen staan ANPR camera’s om de kentekens van in- en uitrijdende voertuigen te registreren. De camera’s zijn gekoppeld aan verschillende databases. Op deze manier is vroegtijdige signalering van mogelijke calamiteiten mogelijk. Eventuele meldingen (hits) worden binnen enkele seconden gemeld aan de Video Toezicht Centrale (VTC).

360 graden camera’s

Het bedrijventerrein is opgedeeld in verschillende compartimenten waar ook camera’s staan. Deze camera’s, die 360 graden draaien en inzoomen, worden gebruikt voor videosurveillance. Door een alarmmelding vanuit een inbraakinstallatie van een ondernemer activeert de alarmcentrale deze camera’s. Op zo’n moment kan de centralist in de meldkamer live meekijken met de camera’s in de buurt. Onze surveillanten op de weg krijgen snel gedetailleerde informatie door waardoor ze snel kunnen aanrijden en handelen.

Contact

Het project Veilig Venlo gaat verder dan het beschermen van de gebouwen en goederen. Intergarde draagt ook bij aan de veiligheid van de medewerkers die dag en nacht aan het werk zijn op dit bedrijventerrein. Een mooi voorbeeld dus hoe Intergarde als totaalaanbieder het verschil maakt. Wij zorgen ervoor dat u zich veilig voelt. 

Bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem hier vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

 

Deel dit artikel: 

Recent nieuws