Project uitgelicht: Limburgs Museum

- Intern NieuwsNieuws

Naam opdrachtgever: Limburgs Museum
De opdracht: Beveiliging en gastheerschap

‘Gastheerschap en beveiliging zijn even belangrijk’

“Ik heb mijn hart verpand aan het Limburgs museum” zegt Gaston Linders, coördinator beveiliging van Intergarde, lachend. Al sinds 2016 werkt hij met veel plezier als beveiliger voor het Limburgs Museum. Gaston: “Wat het Limburgs museum een unieke werklocatie maakt is het actieve gastheerschap dat van ons verwacht wordt. Uiteraard hebben de beveiligingstaken altijd prioriteit, daarom werk ik bij een beveiligingsbedrijf. Maar de gesprekken en vragen van bezoekers over de tentoonstellingen vind ik het leukste.”

“Interesse in geschiedenis en cultuur is mooi meegenomen”

“Het werk is heel veelzijdig, echt elke dag is anders. De ene keer loop je door het museum met zijn verschillende zalen en help je bezoekers waar nodig, de andere keer bevind je je voornamelijk in de meldkamer. In de meldkamer doen we de pasuitgifte en ontvangen we postpakketten en de externe bezoekers, zoals bijvoorbeeld de leveranciers. Wanneer we over de zalen lopen, proberen we de bezoeker actief aan te spreken. Dan vragen we bijvoorbeeld of ze alles goed kunnen vinden. Het is dus mooi meegenomen als je ook interesse hebt in de exposities van het museum.”

“Het museum blijft altijd in beweging”

“Bij het museum zijn wisseltentoonstellingen en vaste tentoonstellingen te zien. Door die wisseltentoonstellingen verandert de techniek constant. Bij elke tentoonstelling horen weer andere regels en afspraken. Bij een wisseling van een tentoonstelling worden wij altijd gebrieft. We krijgen dan info over de inhoud van de tentoonstelling, zodat we de bezoekers goed te woord kunnen staan. Voor 2023 staat er een grote verbouwing op de planning. De vaste tentoonstelling gaat na 20 jaar op de schop. Een spannende tijd waar veel moois voor terugkomt. Ik kan niet wachten om samen met mijn team deze mooie uitdagingen aan te gaan. Daarom ben ik blij dat ik zowel mijn sterke team als het mooie bedrijf achter mij heb staan.”

Contact

Wil jij ook aan de slag als beveiliger bij één van de vele interessante objecten van Intergarde? Bekijk dan de openstaande posities via onderstaande button.

Deel dit artikel: 

Recent nieuws