Project uitgelicht: Double Tree by Hilton

- Nieuws

Naam opdrachtgever: Homij Installatietechniek
Projectduur: 2019 tot 2022
De opdracht: Aanleggen brandinstallatie, installatie deurstandsignalering en paniekdrukkers.

Wat maakt dit project bijzonder?

In opdracht van Homij Installatietechniek zijn wij in 2019 van start gegaan met een groot project voor Hilton Sittard. Dit project was om meerdere redenen bijzonder te noemen. Naast de grootte van het project, we monteerden in totaal maar liefst 350 brandmelders, was vooral het gebouw heel bijzonder. Het hotel is namelijk gevestigd in het voormalige Bisschoppelijk College aan de Parklaan in Sittard. Bart Ploemen, Projectleider TD: “Het gebouw is zeer indrukwekkend. Bij de verbouwing zijn alle originele elementen bewaard gebleven. Daarnaast had de opdrachtgever zeer hoge eisen wat betreft de installaties. We merkten echt dat we te maken hadden met een wereldmerk met zeer hoge kwaliteit-standaarden.” Verder was de bouw door COVID-19 behoorlijk vertraagd, de opening werd een jaar uitgesteld. Omdat de bouwplanning steeds veranderde was de planning van de monteurs hierdoor een hele uitdaging.

Het hotel omvat negentig kamers, enkele bijzondere vergaderruimtes en een eigen restaurant. Het richt zich zowel op het internationale zakenleven als op toeristen in de euregio.

De oplossing door Intergarde

Nadat Homij de bekabeling had aangelegd ging een team van twee aan de slag met het afmonteren en in bedrijf stellen van de brandmeldinstallatie. Bart: “Naast het plaatsen van alle brandmelders is het ook onze taak om de systemen te programmeren en testen.” Ook pasten we deurstandssignalering toe. Dit is een systeem waarmee je op afstand kan zien welke deuren open of juist gesloten zijn. Dit is bijvoorbeeld te bekijken via een app. Het voordeel is dat de beveiligers geen open- of sluitrondes hoeven te lopen om de deuren te controleren. Ook als er nooduitgangen worden geopend, krijgen de beveiligers daar een melding van”. Als laatste installeerden we paniekdrukkers bij de balie en in het restaurant. Dit zijn noodknoppen die het personeel kan indrukken bij calamiteiten. De meldkamer van Intergarde wordt dan gewaarschuwd en komt dan in actie. Bart: “Al met al een mooie klus met wederom een fijne samenwerking met Homij Installatietechniek. Ons partnership gaat al tientallen jaren mee, we weten wat we aan elkaar hebben.”

Contact

Wilt u weten wat Intergarde voor u kan betekenen? Neem contact op en maak een vrijblijvende afspraak.

Deel dit artikel: 

Recent nieuws