Project uitgelicht: Envida Maastricht

- Nieuws
Project uitgelicht: Envida Maastricht cover

Naam opdrachtgever: Homij Technische Installaties B.v.
De opdracht: brandmeldinstallatie bij Envida

Over project Envida

Envida heeft verschillende zorgcentra in Zuid-Limburg, waaronder enkele vestigingen in Maastricht. In de zorgcentra wonen mensen die langdurige zorg nodig hebben en waar 24/7 verpleging aanwezig is. Belangrijk dus dat deze zorgcentra veilig zijn op verschillende vlakken. Homij Technische Installaties B.v. heeft Intergarde gevraagd om het nieuwe zorgcentrum van Envida in Maastricht brandveilig te maken. Keywan Mostafazadeh, installatie-technicus bij Intergarde, vertelt er meer over.

Van samenwerken met derde partijen tot brandveiligheid: alles moet kloppen

“In gebouwen, waaronder zorgcentra, wordt het door de overheid verplicht om brandmeldinstallaties te laten installeren. In zo’n zorgcentrum wonen natuurlijk ook veel mensen en is er een restaurant met keuken aanwezig, dus het is belangrijk dat het hele pand veilig is. Voordat wij de brandmeldinstallaties kunnen installeren moet eerst alles technisch gezien kloppen, zoals de projectering van de melders en de aanleg van kabels bijvoorbeeld. Wanneer alles aangelegd is, dan komen de werkzaamheden van Intergarde aan de beurt. Het monteren van verschillende brandbeveiligingscomponenten, maar ook het in bedrijf stellen en het testen van de installatie hoort bij onze werkzaamheden. Maar dan zijn we er nog niet. Wanneer blijkt dat alles technisch gezien klopt, moet er eerst een inspectie worden gedaan. Een onafhankelijke inspecteur beoordeelt de installatie en controleert of deuren in brandscheidingen volledig sluiten en of de installatie en het BHV-/ontruimingsplan goed op elkaar zijn afgestemd. Na goedkeuring van de inspectie, mogen toekomstige bewoners pas écht in deze zorgcentra wonen.”

Het creëren van veiligheid

Keywan Mostafazadeh sluit af: “Echt alles moet volgens voorschriften gedaan worden. Als installatie-technicus moet je opgeleid zijn als installatiedeskundige en onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties. Het geeft mij veel voldoening als blijkt dat alles conform regelgeving is en het systeem gecertificeerd kan worden . De techniek rondom brandbeveiliging vind ik persoonlijk het interessantst, maar wat voor mij het belangrijkst is, is dat mensen daar veilig kunnen wonen. We hebben met alle betrokken partijen een stukje veiligheid gecreëerd.”

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met.sales-td@intergarde.nl

Deel dit artikel: 

Recent nieuws