Project uitgelicht: Concerten André Rieu

- Nieuws

Naam opdrachtgever: Gemeente Maastricht
De opdracht: verkeersregeling bij concerten van André Rieu

Over project André Rieu

Al enige jaren verzorgt Polygarde de verkeersregeling rondom de concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht, in opdracht van de Gemeente Maastricht. Met name voor en na de concerten van André Rieu zorgen de verkeersregelaars voor een soepel en veilig verloop van de verkeersstroom. Jean van Horssen, projectcoördinator bij Polygarde: “Maar tijdens dit soort evenementen komt er nog meer bij kijken; gastvrijheid is natuurlijk ook van groot belang, want de bezoekers moeten zich welkom voelen”.

Meer dan alleen verkeersregeling

“Om de veiligheid te garanderen wordt de hele binnenstad van Maastricht afgesloten en verkeersregeling ingezet. Hierbij werken onze verkeersregelaars nauw samen met handhaving en politie. De handhavers staan onder supervisie van de politie en de verkeersregelaars zorgen dat alles wordt dichtgezet en de straten afgesloten worden. Maar onze verkeersregelaars doen meer dan dat. Ook worden bezoekers in de goede richting gestuurd en zetten zij zich in voor de veiligheid van andere weggebruikers. Een eigenschap van een goede verkeersregelaar is dat hij of zij het overzicht kan bewaren, ook in stressvolle situaties. Daarnaast is gastvrijheid erg belangrijk om bezoekers een welkom gevoel te even. Onze verkeersregelaars zijn hierin goed opgeleid. Tenslotte is het belangrijk dat de verkeersregelaars de stad kennen omdat ze vaak het eerste aanspreekpunt zijn bij vragen.”

Wat dit project bijzonder maakt

“Het is natuurlijk een groot evenement met meer dan 15.000 mensen op het Vrijthof, maar wat het écht bijzonder maakt is dat de concerten van André Rieu door meer dan 50 nationaliteiten van over de hele wereld worden bezocht. Het is mooi om te zien dat er een goede sfeer heerst en dat zoveel mensen van over de hele wereld de stad bezoeken.”

Onze verkeersregelaars zijn het uithangbord

Jean van Horssen sluit af: “Als bedrijf zijnde ben je natuurlijk dermate afhankelijk van je mensen. De verkeersregelaars die er staan zorgen er dan ook voor dat we hopelijk volgend jaar weer dit project mogen doen. Het ligt echt aan het functioneren van de ploeg; ze zijn eigenlijk het uithangbord voor Polygarde. Daarom gaan ook alle credits naar hun!”

 

Deel dit artikel: 

Recent nieuws