Mitch Dams gaat terug naar zijn geliefde Boeing 737

- Intern Nieuws
Mitch Dams gaat terug naar zijn geliefde Boeing 737 cover

Velen van jullie kennen Mitch wel. Hij is in maart 2021 begonnen als Operations Manager bij de Mobiele Surveillance van Intergarde. Mitch heeft zijn werk met veel plezier en toewijding uitgevoerd, maar nu is het tijd om een andere weg in te slaan. Na een leerzame en fijne periode bij Intergarde, gaat Mitch letterlijk en figuurlijk zijn vleugels uitslaan en terug naar de luchtvaart waar hij als Boeing 737-piloot aan de slag gaat. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan verder.

Mitch begint enthousiast: “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat áls de kans zich voordoet ik heel graag terug zou willen naar de luchtvaart. Na jaren in de beveiliging te hebben gewerkt ben ik mijn jongensdroom achterna gegaan, heb ik mijn vliegbrevet gehaald en ben ik als piloot aan de slag gegaan. Toen kwam de coronacrisis en was ik genoodzaakt om een andere baan te zoeken. Ik heb absoluut affiniteit met beveiliging en ook met veel enthousiasme gewerkt in deze tak, maar mijn échte passie ligt toch wel in de luchtvaart. Dus toen de kans zich voordeed om terug de luchtvaart in te gaan, kon ik niet anders dan mijn hart volgen.”

Mooie en leerzame periode

“De afgelopen jaren heb ik met veel plezier en toewijding bij Intergarde gewerkt. Als Operations Manager heb ik me met veel verschillende facetten bezig gehouden. Van het bijdragen aan collectieve projecten tot het aanspreekpunt zijn op operationeel en tactisch niveau; het was een leuke, uitdagende functie waar ik mezelf op zowel persoonlijk als professioneel vlak heb kunnen ontwikkelen. Toen ik begon was mijn doel om meer efficiëntie en rust te creëren binnen de unit Mobiele Surveillance. Omdat ik al kennis en ervaring in de beveiliging had, gaven ze me veel vrijheid om dit te doen. We hadden toentertijd 5 werkgebieden die ondertussen samengevoegd zijn, er is een management team en er komen nu twee projectmanagers die mijn werkzaamheden gaan overnemen. Niet alleen heb ik het gevoel dat ik écht mijn steentje heb bijgedragen, maar ik hoop ook dat ik de basis heb gelegd voor de unit en dat mijn collega’s zullen voortborduren op wat ik als ‘kapitein van het schip’ achterlaat.”

Unieke kans om mijn droom achterna te gaan

“Ondanks dat ik altijd in mijn achterhoofd heb gehouden dat ik mijn droom achterna wil gaan, was het niet vanzelfsprekend dat dit ook daadwerkelijk zou gebeuren. Gezien mijn leeftijd is het namelijk vrij uniek dat er zich een kans voordoet om als piloot aan de slag te gaan. De afgelopen jaren heb ik nog altijd gevlogen en zo mijn vliegbrevet kunnen behouden. Soms nam ik verlof om een weekje te kunnen vliegen. Dus toen deze kans zich voordeed, kon ik niet anders dan deze met beide handen aangrijpen. Uiteraard na overleg met het thuisfront, want ik zal elke maand 20 dagen aan één stuk weg zijn voor het vliegen van chartervluchten, maar ook VIP-vluchten voor bijvoorbeeld voetbalclubs of oliesjeiks.”

Trots op wat we samen bereikt hebben

“Ik kijk met trots terug op de afgelopen periode en op wat we samen, als team, bereikt hebben. Niet alleen wat betreft het stukje dienstverlening naar klanten, maar ook de betrokkenheid, positiviteit en inzet van iedereen binnen de unit. We hebben samen veel moois bereikt! Daarom hoop ik ook van harte dat de uitgezette strategische doelen voor de lange termijn behartigd gaan worden als ik afscheid neem van Intergarde.”

“Bedankt iedereen voor de fijne samenwerking!”

 

Deel dit artikel: 

Recent nieuws