Maak kennis met Nathal van der Meulen, onze nieuwe HR Business Partner

- Intern Nieuws
Maak kennis met Nathal van der Meulen, onze nieuwe HR Business Partner cover

Velen van jullie hebben Nathal wellicht al gespot op de werkvloer. Hij is sinds december 2022 werkzaam als HR Business Partner bij Intergarde. Benieuwd naar zijn ervaringen tot nu toe? Lees dan snel verder!

“Ik ben Nathal van der Meulen, 56 jaar en woon in Mechelen. Polygarde was voor mij niet onbekend, aangezien ik hier 7 of 8 jaar geleden ook werkzaam ben geweest als zzp’er. In de tussentijd heb ik gewerkt als casemanager bij de Arbodienst. Aangezien ik hier dus eerder werkzaam geweest en affiniteit heb met HR, werd ik meteen enthousiast bij het zien van de vacature HR Business Partner. Daarom besloot ik ook direct te solliciteren. Gelukkig met succes, dus nu ben ik sinds 1 december werkzaam bij deze mooie organisatie.”

Waar houd je je mee bezig als HR Business Partner?
“Als HR Business Partner houd ik mij voornamelijk bezig met arbeidsrechtelijke zaken en vragen rondom HR en arbeidsrecht. Dit kan gaan over veranderende rechtspraak en sociale zekerheid, maar bijvoorbeeld ook over verzuimbegeleiding. Ook houd ik mij bezig met het monitoren en bijsturen van processen, zoals het traject met een bedrijfsarts. Het contact met medewerkers geeft mij veel voldoening. Ik vind het prettig dat de lijntjes kort zijn en mensen niet onnodig lang moeten wachten wanneer ze ergens tegenaan lopen. Dat kan ook over een breed scala aan onderwerpen gaan, van toekomstplannen en pensioen tot de urenindeling bijvoorbeeld. Kortom, ik heb een mooie mix aan werkzaamheden.”

Wat kun je voor medewerkers van Intergarde betekenen?
“Persoonlijk denk ik dat mijn ervaring goed van pas komt. Ik heb zicht op bepaalde zaken en hoe ik situaties kan helpen voorkomen of de-escaleren. Zowel leidinggevenden als medewerkers kunnen bij mij terecht voor een gesprek als er extra ondersteuning nodig is of als er iets besproken moet worden. Wat ik mooi vind aan deze organisatie is dat er altijd naar persoonlijke omstandigheden wordt gekeken en daar dan ook op ingespeeld wordt. Er wordt ruimte geboden en gedacht in oplossingen, ook als dit buiten bepaalde kaders valt.”

Hoe ervaar jij je eerste tijd bij Intergarde? Wat viel je op?
“Mijn eerste vier maanden heb ik als heel positief ervaren! Ik kom elke dag met goede zin naar het werk en weer thuis. Er zijn natuurlijk altijd zaken die anders kunnen – dat is bij elke organisatie zo – maar er is hier ook ruimte om dat bespreekbaar te maken. Dat ervaar ik als zeer positief.”

Waar hoop je dat jullie als organisatie over een jaar staan?
“Voordat ik werkzaam was bij Intergarde hebben mijn collega’s al een aantal dingen in gang gezet, zoals een nieuw beoordelingssysteem. Voor dit jaar staan er ook een aantal zaken op de planning, zoals het vormen van een ondernemingsraad. Ook gaan we ons bezig houden met het optimaliseren van in- en uitstroomprocessen. Er zijn voor de komende 1,5 tot 2 jaar een aantal doelen gesteld waar we mee aan de slag gaan. Ook de samenvoeging van Intergarde en Polygarde valt hieronder. Belangrijk is dat het hele proces soepel verloopt.”

Wat zou je tegen toekomstige medewerkers van Intergarde en Polygarde willen zeggen?
“Intergarde is een groeiende organisatie waar veel ruimte is voor ontwikkeling. Ik kan na 4 maanden zeggen dat ik goed mijn ei kwijt kan en mijn draai gevonden heb. Ik ben er van overtuigd dat dit voor veel mensen zou gelden. Het is echt een down-to-earth organisatie die ik kan aanbevelen bij iedereen. Ik voel me hier als een vis in het water.”

Deel dit artikel: 

Recent nieuws