Maak kennis met Kurt

- Intern Nieuws

Waarschijnlijk heb je Kurt al vaker gespot op de werkvloer. Hij is al meer dan een jaar werkzaam als toezichthouder bij Polygarde en heeft het erg naar zijn zin. Benieuwd naar waar hij zich dagelijks mee bezig houdt en zijn ervaringen tot nu toe? Lees dan verder.

Kurt begint enthousiast zijn verhaal: “Via een familielid ben ik bij Polygarde/Intergarde terechtgekomen. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan als zowel toezichthouder en als portier in de hotel- en parkeerbranche, maar vanwege de nachtdiensten wilde ik graag een overstap maken. Zo ben ik dus ook bij Polygarde terechtgekomen, dit bevalt me heel goed! Met name de variatie in mijn werk vind ik fijn. Ook heb ik leuke collega’s. We kunnen goed met elkaar overleggen.”

Vertel eens wat meer over je werkzaamheden als toezichthouder.

“Als toezichthouder heb je heel veel variatie in je werk, dat vind ik juist zo leuk. Ik werk voor verschillende bedrijven waar ik me bijvoorbeeld bezighoud met binnen- en buitenrondes lopen, badges maken, zorgen dat vrachtwagens de juiste instructies krijgen en nog veel meer. Soms is het ene bedrijf zwaarder beveiligd dan het andere bedrijf. Daar komen dan ook weer andere werkzaamheden bij kijken. Wat dit werk ook zo leuk maakt is dat je nauw samenwerkt met de beveiligers. Soms overlappen de werkzaamheden een beetje, waardoor je elkaar weer aanvult.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Het werken op verschillende locaties maakt dit werk gewoon leuk. Niet alleen zorgt het voor variatie in je werkweek, maar het zorgt er ook voor dat je scherp blijft. Ik ben van mening dat als je maar op één locatie zou werken, je misschien dingen over het hoofd gaat zien. Juist vanwege de afwisseling blijf je alerter omdat je bij elk bedrijf andere focuspunten hebt als toezichthouder. Belangrijk is natuurlijk wel dat je het werk interessant vindt en ook zelf de touwtjes in handen moet nemen. Niemand gaat je vertellen wat je moet doen.”

Waar haal jij voldoening uit?

“Wat mij veel voldoening geeft is dat je als toezichthouder bezig bent met het voorkomen van calamiteiten. Alert blijven, goed kunnen functioneren binnen de werkzaamheden en de samenwerking met de beveiligers geeft mij veel energie. Als toezichthouder kun je echt van meerwaarde zijn voor de beveiligers. Ook leer je er veel van en krijg je nieuwe inzichten in het werk. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je jezelf altijd blijft ontwikkelen. Als een beveiliger bijvoorbeeld ziek wordt, moet je kunnen inspringen waar nodig en weten wat je moet doen bij calamiteiten. Bij Polygarde worden de toezichthouders gelukkig ook opgeleid om in noodsituaties in te vallen voor beveiligers. Samenwerken en leren van elkaar geeft mij veel voldoening.”

Wil jij net zoals Kurt je verhaal delen?

Wij horen graag meer enthousiaste verhalen van onze medewerkers. Lijkt het jou leuk om je ervaringen te delen? Neem dan contact met ons op zodat jouw verhaal in één van de volgende nieuwsbrieven te lezen is.

Deel dit artikel: 

Recent nieuws