Lucas Thoma, onze nieuwe HR Business Partner

- Intern Nieuws

Heb je Lucas al gespot op de werkvloer? Lucas is sinds december 2022 werkzaam als HR Business Partner bij Intergarde. Maak alvast kort kennis met Lucas en lees meer over zijn ervaringen tot nu toe.

“Ik ben Lucas Thoma, 48 jaar en ik woon samen met mijn vrouw in Landgraaf. Voordat ik bij Intergarde begon ben ik 21,5 jaar werkzaam geweest bij Heuschen & Schrouff Foods Group BV waar ik de HR-afdeling heb opgebouwd. Ik was onder andere belast met in-, door-, en uitstroom van medewerkers, verzuimmanagement, coaching en opleidingen van medewerkers, juridische vraagstukken en Arbo en facilitaire zaken. Daarnaast was ik ook de interne vertrouwenspersoon. Na al die jaren werd het tijd voor een nieuwe werkomgeving. Ik ben bij DocMorris aan de slag gegaan. Uiteindelijk kwam ik met Intergarde in contact en werd ik heel enthousiast van de functie HR Business Partner!”

Waar houd je je mee bezig als HR Business Partner bij Intergarde?

“Het HR-team bestaat uit zes medewerkers op dit moment. Ik hou me onder andere bezig met een stuk recruitment, het opstarten van projecten en de komende maanden werken we aan een nieuwe HR-beleidsplan. Verder fungeer ik uiteraard als vraagbaak. Samengevat er is veel variatie binnen mijn werkzaamheden. Uiteraard moet ik de organisatie  beter leren kennen.”

Wat kan je voor medewerkers van Intergarde betekenen?

“Ik heb een brede en generalistische kennis en werkervaring op het gebied van HR. Voor mij is het belangrijk om een vertrouwensband op te bouwen met medewerkers. Ieder individu is anders.  Ik vind het belangrijk om iedereen persoonlijk te benaderen. Ik werk graag met mensen op alle niveaus in de organisatie. Ik ben doelgericht en heb oog en oor voor de belangen van eenieder.”

Hoe ervaar jij je eerste weken bij Intergarde? Wat viel je op?

“Na een week voelde ik me al thuis bij Intergarde. Het is een informeel bedrijf, je hebt veel vrijheid om dingen op te pakken of om ideeën in te brengen. Ook heb ik fijne collega’s en is iedereen erg behulpzaam. We vullen elkaar goed aan. Ik zit goed op mijn plek hier.”

Waar hoop je dat jullie als organisatie over een jaar staan?

“Als we de projecten waar we mee bezig zijn het komende jaar goed kunnen gaan uitrollen, dan ben ik een tevreden mens.”

Wat zou je tegen toekomstige medewerkers van Intergarde en Polygarde willen zeggen?

“Wil je werken bij een fijn bedrijf op een no-nonsense manier, kom dan bij ons werken!”

Deel dit artikel: 

Recent nieuws