Group

Interview met Roger Wijnen

- Intern Nieuws

Manager locatie Intergarde te Kerkrade

Hij is al ruim 25 jaar werkzaam in de beveiligingsbranche en voormalig eigenaar van HRB Beveiligingen. Sinds juni stuurt hij het nieuwe team van Intergarde in Kerkrade aan. “Ons team bestaat uit voormalige HRB medewerkers en voormalige Altec medewerkers. We zijn van oorsprong dan wellicht van twee diverse bedrijven, maar de dynamiek van het werk is bij beiden hetzelfde”, aldus Roger.

De voorliefde voor de beveiligingsbranche heeft Roger van thuis uit meegekregen. “Toen ik van school kwam startte ik eigenlijk gelijk mijn eigen beveiligingsbedrijf, HRB Beveiligingen. Mijn vader werkte al sinds lange tijd in de beveiliging, mijn interesse in beveiliging heb ik dus niet van een vreemde. Om de continuïteit van mijn bedrijf te waarborgen koos ik voor een overname door Intergarde. Zo heb ik de garantie dat wat ik heb opgebouwd ook blijft voortbestaan en is er een stabiele basis van een grote partij.”

Van Heerlerheide naar Kerkrade
Roger leidt de huidige vestiging van Intergarde in Kerkrade. “We zijn met HRB Beveiligingen gestart in Heerlerheide en we zijn vervolgens met het bedrijf verhuisd naar het Roda Stadion waar de locatie sprekender was en goed bereikbaar. Daarbij waren we op deze locatie beter zichtbaar: er is veel verkeer van de omliggende bedrijven en de supporters van Roda, dus qua naamsbekendheid een goede locatie. Uiteindelijk hebben we na de overname het Roda Stadion verruild voor een locatie in Kerkrade: het voormalige pand van Altec Beveiliging.”

Een stabiel team in een dynamische branche
Roger hecht veel waarde aan het leveren van juist advies en kwaliteit. “Het is van belang dat we gedegen advies uitbrengen en kwaliteit leveren. De verdeling van ons klantenbestand bestaat uit 50% bedrijven en 50% particulieren. Bij de particuliere klanten is het persoonlijk contact en snelheid van handelen van groot belang. Dat staat bij ons dan ook voorop wat betreft ons onderscheidend vermogen in de markt.”

De sfeer binnen de vestiging is volgens Roger belangrijk. “Onze medewerkers zijn onze visitekaartjes. Het moet goed lopen, zowel op kantoor als bij de klant op locatie. We zijn bekend in regio Zuid-Limburg, daar bedienen we een groot gedeelte van de markt. Ik streef naar een stabiele organisatie die haar goede naam behoudt in de zuidelijke regio. De sfeer en de onderlinge samenwerking speelt daarbij een belangrijke rol. Elk individu is een belangrijk onderdeel van ons team. De komende maanden gaan de neuzen nog meer dezelfde kant op. Door samen te werken versterken we elkaar en blijven we die stabiele, betrouwbare partij.”

Ook buiten zijn werk zit Roger niet stil…
In zijn vrije tijd besteedde Roger vroeger veel tijd als jeugdleider bij Groene Ster. Zijn zoon is onlangs gestart bij de voetbalacademie van Roda JC. Daar is hij natuurlijk trots op. Ook zijn dochter is fanatiek in haar sport, bij een bekende dansgroep. Daarnaast reizen ze regelmatig af naar Oostenrijk. “Oostenrijk is ons tweede thuis, waar we al sinds jaren een vaste standplaats hebben op een mooie camping. In de winter lekker skiën en in de zomer heerlijk vertoeven op de camping.”