Group

Interview met Martien Janssen: Objectbeveiliger bij Intergarde

- Intern Nieuws

Martien werkt al sinds 2013 als beveiliger bij Arvato en is sinds 2019 in dienst van Intergarde. “Deze locatie bevalt me erg goed en ik houd van een allround positie: centralist, visitaties, mensen intern begeleiden of bij het gatehouse chauffeurs inschrijven.” Daarnaast begeleidt hij ook de stagiaires. “Ik vind het leuk om met jonge mensen te werken en hen te begeleiden.” Zijn dienstverlenende instelling zet hij 28 uur per week in als objectbeveiliger bij Intergarde, maar de rest van zijn tijd is voor zijn hobby’s. “En voor mijn gezin”, vertelt hij lachend, “want ik heb ook nog een vrouw en 4 kinderen.”

Hobby 1: Al 35 jaar bij de vrijwillige brandweer
Naast zijn baan bij Intergarde, is Martien ook een betrokken lid van de vrijwillige brandweer. “Ik heb het geluk dat ik van mijn hobby ook mijn werk kon maken. Op maandag werk ik bij het zogenaamde snelle interventie voertuig. Bij incidenten rijd je dan met z’n tweeën vooruit om snel ter plekke te zijn.”
In het begin sprak hem met name de spanning van dit werk aan, maar inmiddels haalt hij met name voldoening uit de dankbaarheid van de mensen die hij helpt. “Ik doe dit werk voor Veiligheidsregio Limburg Noord in een gebied dat zich uitstrekt van Susteren tot Mook. Het kan heel heftig zijn, maar ook heel mooi. Gelukkig werken we in een team en kunnen we de zaken die we meemaken samen bespreken en verwerken.”

vrijwillige brandweerman blust

Hobby 2: Kom maar op met die mountainbiketocht!
Op een werkdag zit hij vaak al om 4.15 uur op de fiets, maar daar draait Martien zijn hand niet voor om. “Het is zo’n 25 km waar ik ongeveer een uur over fiets.” Elke zondagochtend gaat hij met een groep vrienden mountainbiken over onverharde wegen, paadjes, overal tussendoor. “Maar dat is maar een ochtend, mijn hart gaat pas echt sneller kloppen van lange tochten.” En als Martien lang zegt, dan bedoelt hij ook lang. “Ik heb bijvoorbeeld de Longest Day Challenge gefietst: dan fiets je van zonsopgang tot zonsondergang, op de langste dag van het jaar. Ik heb toen 16,5 uur gefietst en een afstand van 288 km afgelegd. En dan niet over verharde wegen, maar alles binnendoor.” Een tijd geleden ontdekte hij een app waarmee je kunt bijhouden in welke gemeentes je overal hebt gefietst. “Nu is het dus de uitdaging om in elke gemeente van Nederland te fietsen. Dat zijn er in totaliteit 400, waarvan ik er inmiddels al zo’n 50% heb gehad. Limburg heb ik inmiddels helemaal gefietst en 80% van Brabant.”

Fietstochten

Sportieve familie
De kinderen van Martien hebben de sportieve genen van hun ouders. “Onze kinderen fietsen ook regelmatig. We waren vroeger ook vaak als gezin op pad. Wat ik met fietsen heb, heeft mijn vrouw met wandelen. Zij wandelt bijvoorbeeld de Nijmeegse4daagse. We zijn ondertussen alweer 37 getrouwd, als we zo actief zijn kunnen we ook geen ruzie maken”, grapt Martien.