Group

Interview met Marcel Paffen

- Intern Nieuws

Marcel Paffen over zijn baan als Coördinator bij DocMorris te Heerlen

Hij is coördinator van het Intergarde team bij DocMorris en had nooit gedacht zijn geld te verdienen met een stropdas om. “We zijn een hechte club en staan voor elkaar klaar. In onze groeps-app houden we contact met elkaar en springen we voor elkaar in. Die collegialiteit vind ik mooi.”

Hij heeft niet altijd in de beveiliging gewerkt, maar na een bedrijfsongeval koos hij bewust voor een opleiding beveiliging. “Mensen verklaarden me voor gek, mijn arm was verbrijzeld en ik koos voor een baan in de beveiliging. Maar dat ging goed!” Na enkele omzwervingen in de beveiligingsbranche kwam Marcel uiteindelijk weer bij Intergarde terecht. “Ik had in het verleden al eens voor Intergarde gewerkt en werd na enige tijd weer benaderd voor een positie als coördinator bij DocMorris. Dat leek me een hele toffe baan en een mooie plek om te werken.”

Hij staat de hele week al vroeg op, dat is soms best even bikkelen. “Onze ochtenddienst start al om 5 uur dus dan sta ik om half 4 uur ‘s nachts op. Maar dat weet je, wanneer je voor deze baan kiest”, vertelt Marcel. De teamleden wisselen elkaar af en Marcel zorgt ervoor dat je niet meer dan 3 nachtdiensten achter elkaar werkt. “We werken doorgaans alleen, dan is het leuk om via de groeps-app contact met elkaar te onderhouden.”

Marcel is van nature positief ingesteld en gaat voor zijn persoonlijke groei. “In deze positie krijg ik de verantwoordelijkheid voor de coördinatie van een locatie, kan ik zelfstandig werken en mag ik een team aansturen. Deze aspecten spreken mij enorm aan. Ik heb de vrije hand om de werkzaamheden te sturen en verder vorm te geven. Nu in deze coronatijd is dat best een uitdaging, want je kunt je voorstellen dat ik dagelijks werkprocedures moet wijzigen om te voldoen aan de richtlijnen van de overheid én de wensen van DocMorris.” Maar klagen, daar is Marcel niet van. “Ik houd van deze baan, ik vind het leuk om een locatie te beveiligen en DocMorris is een mooi bedrijf. Het betreft een internetapotheek waar je online medicatie kunt bestellen, bestemd voor de Duitse markt. Wij beveiligen met name de hallen waar de medicatie ligt en in de avond ook het hoofdkantoor. Denk daarbij onder andere aan het bemannen van de receptie, open- sluitrondes, QR-codes scannen, visitatie, etc.”

Marcel is blij met zijn positie bij DocMorris, zowel inhoudelijk alsook het coördineren van zijn team. “Ik werk graag, soms ga ik zelfs na werktijd nog langs als iemand mijn hulp nodig heeft.” Het thuisfront is daar niet altijd blij mee. “Afgelopen oktober ben ik in het huwelijksbootje gestapt, na 20 jaar mag dat ook wel”, grapt Marcel. Daarnaast heeft hij een zoon van 16 jaar. “Je moet de juiste balans vinden tussen je werk en je gezin, dat is belangrijk. Ik ben blij met een baan waar ik elke dag met plezier naartoe ga.”