Intergarde kiest voor duurzaam

- Intern Nieuws
Intergarde kiest voor duurzaam cover

Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft, net zoals voor veel andere organisaties, een hoge prioriteit voor Intergarde. Doordat ons bedrijf groeit, groeit ook onze verantwoordelijkheid ten aanzien van mens, milieu en maatschappij. Om deze reden heeft onze facilitair manager Jeroen Horbach, in samenwerking met Alexandra, (onze vaste partner in het leveren van onze bedrijfskleding) een duurzaam initiatief genomen met betrekking tot het afvoeren van onze oude werkkleding.

Jeroen licht toe: “Naar aanleiding van de opfrissing van onze huisstijl en de introductie van ons nieuwe logo was het noodzakelijk om de meeste bedrijfskleding van onze medewerkers te vervangen. Bovendien is het een must om de oude werkkleding en de bijbehorende voorraad onbruikbaar te maken en veilig af te voeren vanwege de veiligheidsaspecten die hierbij komen kijken. We moeten extra voorzichtig zijn, want de kleding van bijvoorbeeld onze beveiligers mag absoluut niet in verkeerde handen vallen.”

Duurzaam en verantwoord ondernemen

De beslissing is vooral gebaseerd op onze inzet om duurzaam en verantwoord te ondernemen. Jeroen: “We zijn ons bewust van de impact van textielafval op het milieu en hebben besloten om actie te ondernemen. Door onze oude werkkleding te gaan recyclen, verminderen we de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terechtkomt, dragen we bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en verminderen we de CO2-uitstoot.”

Van werkkleding naar isolatiemateriaal

De kleding wordt overgedragen aan textielrecyclingbedrijf Frankenhuis, specialist in het duurzaam en vertrouwelijk recyclen van textiel. Jeroen: “Bij het vernietigen van textiel gaan hoogwaardige grondstoffen verloren, deze grondstoffen kunnen heel goed worden hergebruikt. De bedrijfskleding krijgt op deze manier een tweede leven. Het recycleproces bestaat uit het uiteenrafelen van textiel tot losse stapelvezel. De vezels die na het recyclingproces ontstaan worden bijvoorbeeld gebruikt als isolatiemateriaal of als vulling van stoelen.”

We zijn verheugd om deze duurzame stap te zetten naar een groenere toekomst. Op deze manier kunnen we samen een verschil maken en laten zien dat we ons inzetten voor duurzaamheid op alle niveaus in onze organisatie.

Deel dit artikel: 

Recent nieuws