Vanaf 1 juli is een rookmelder verplicht

- Nieuws
rookmelder detecteert brand

Wist u dat 76% van alle huishoudens een rookmelder heeft? Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om op elke etage in uw huis een rookmelder te hebben. Dit gold sinds 2003 al voor nieuwbouwhuizen, maar is sinds dit jaar ook verplicht voor bestaande bouw. Wanneer u geen rookmelder heeft kunt u naast grote schade en gevaar voor eigen leven, ook problemen met uw verzekering ervaren. Vandaar dat wij graag aandacht schenken aan deze extra beveiliging in uw huis.

Hoe hangt u een rookmelder snel en veilig op? In 3 simpele stappen:

1. Kies de juiste locatie
Plaats de rookmelders op de overloop en in de hal: dit zijn de vluchtroutes bij brand. Plaats daarnaast in elke ruimte waar u leeft of slaapt een rookmelder, zoals in elke slaapkamer en in uw woonkamer. Hang geen rookmelders op in uw keuken of badkamer, daar kan deze onnodig geactiveerd worden.

2. Kies de juiste plek
Hang de rookmelder tegen het plafond en houd ongeveer 50 cm afstand van de muren. Rook stijgt omhoog dus aan het plafond zal uw rookmelder het snelste geactiveerd worden.

3. Hang uw rookmelder op
U kunt de rookmelder ophangen met de bijgeleverd schroeven. Wilt u niet boren, dan zijn tegenwoordig ook handige magneetplakkers voor rookmelders verkrijgbaar, waarmee u de rookmelder aan het plafond kunt plakken. U kunt deze kopen bij een bouwmarkt of online.

Tot slot: test de rookmelders regelmatig en houd deze stofvrij.


Heeft u vragen over rookmelders als onderdeel van uw beveiliging thuis?
Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij bieden ook inbraakbeveiliging en camerabewaking met alarmverificatie door onze eigen alarmcentrale.

Deel dit artikel: 

Recent nieuws