Een kijkje op de ‘werkvloer’ van Verkeer

- Intern Nieuws
Afgelopen maand zijn nieuwkomers Janice en Ashley (Team HRM) een dag op pad geweest met Jean van Horssen, coördinator afdeling verkeer. De insteek was kennis maken met onze verkeersregelaars en om meer over het vak verkeersregelaar te weten te komen. De dames hebben een flinke tour door Limburg gemaakt, om zo op verschillende plekken een kijkje te nemen.

Wat waren jullie verwachtingen voordat jullie aan de meeloop-ochtend deelnamen?

 

Janice: “Ik dacht eerlijk gezegd dat het vervelend en saai werk moest zijn. En dat de mensen het vast niet naar hun zin hadden, daar midden op de weg. Ik had namelijk geen idee wat het vak inhield, want hier had ik nooit bij stil gestaan”.

Ashley: “Dat klopt inderdaad, ook ik was er voordat ik bij Intergarde ging werken nooit mee bezig geweest. Ik dacht dan meestal: daar heb je weer zo eentje die mij de weg verspert! Ik had geen idee wat er allemaal bij kwam kijken.”

 

Waren jullie al snel van mening veranderd ?

Janice: “Zeker wel. Wat mij opviel is dat het werk helemaal niet zo simpel is als het lijkt. De verkeersregelaars moeten toezien op de veiligheid van bijvoorbeeld de stratenmakers én de deelnemers in het verkeer, een verantwoordelijke baan dus.” Ashley: “Als verkeersregelaar ben je inderdaad met verschillende dingen tegelijk bezig. Je moet je omgeving in de gaten houden en over de portofoon communiceren, veel taken tegelijk dus!”

 


En wat viel jullie nog meer op tijdens jullie bezoekjes?

Ashley: “Wat ik mooi vond om te zien is dat iedereen plezier haalde uit het contact dat ze hadden met de mensen in hun omgeving. Je moet over goede communicatieve vaardigheden bezitten om dit werk te doen. Iedereen sprak helder en duidelijk , was zelfverzekerd én vriendelijk.” Janice: “En respectvol naar elkaar zijn, ook wanneer een verkeersdeelnemer dat niet naar jou is. Ik vond het knap om te zien dat de medewerkers ook op zo’n moment hun mannetje stonden.”

Mooi om te horen dat jullie positief verrast zijn.

 


Willen jullie nog iets kwijt aan onze collega’s van Verkeer?

 

Janice: “Ik heb veel bewondering gekregen voor deze collega’s. Ze staan er altijd, weer of geen weer. Ik vond het ook mooi om te zien hoe trots ze waren op hun baan en met veel enthousiasme over de verschillende projecten konden vertellen. Één iemand vertelde dat hij tijdens zijn werk de Koningin had ontmoet, superleuk!”
Ashley: “Ook ik vond het leuk om te zien dat iedereen enthousiast en energiek aan het werk was. Petje af voor iedereen die dit werk doet!”

 

En ook de verkeersregelaars hebben zich die ochtend geamuseerd. Jean mocht namelijk wel vaker zo’n leuke dames meenemen tijdens zijn ronde!

Deel dit artikel: 

Recent nieuws