Een kijkje op de werkvloer van backoffice

- Intern Nieuws
Een kijkje op de werkvloer van backoffice cover

De backoffice, voor sommigen een afdeling die misschien een beetje op de achtergrond staat, maar het tegendeel is waar. De backoffice is namelijk een onmisbare schakel binnen Intergarde. Marco Hoeksma, medewerker financiële administratie binnen de backoffice, geeft ons een kijkje achter de schermen, vertelt meer over zijn dagelijkse taken en uitdagingen, en de bijdrage van de backoffice aan Intergarde als geheel. Nieuwsgierig? Lees dan verder.

Marco begint enthousiast te vertellen: “Intergarde is mij niet onbekend; een aantal jaar geleden was ik namelijk werkzaam bij Intergarde. Toentertijd besloot ik dat ik iets anders wilde proberen en ben ik terechtgekomen bij het Laurentius ziekenhuis in Roermond. Na een tijd merkte ik dat dit toch niet helemaal bij mij paste. Dit vanwege de grootte van de organisatie en de manier van werken. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en te vragen of ik terug mocht komen naar Intergarde. En met succes! Sinds september 2023 ben ik werkzaam als medewerker financiële administratie binnen de backoffice.”

Hoe ziet een dag bij de backoffice eruit?

“Mijn werkzaamheden zijn heel afwisselend; eigenlijk is geen dag hetzelfde. Als medewerker financiële administratie houd ik me bezig met mailverkeer met betrekking tot financiële zaken, zorg ik ervoor dat alle cijfers op orde zijn en correct in het systeem verwerkt worden, en verstrek ik informatie over financiën aan de Directie. Niet alleen accountmanagers, maar ook andere medewerkers binnen Intergarde kunnen terecht bij de backoffice wanneer ze toelichting over bepaalde financiële zaken nodig hebben. Daarnaast gaan wij ook over inkomende en uitgaande facturen. Met betrekking tot de inkomende facturen zorgen wij ervoor dat deze juist en tijdig geboekt en betaald worden. Ten aanzien van de uitgaande facturen worden er projecten en abonnement aangemaakt zodat de gewerkte uren met de juiste tarieven worden gefactureerd naar de klanten. Dit vergt veel precisie want de kleinste fouten kunnen al veel gevolgen hebben. Soms heb je ook klanten die niet op tijd betalen, die moeten wij dan contacteren zodat deze uiteindelijk alsnog betalen. Maar ook met bijvoorbeeld nieuwe aanbestedingen moeten wij ervoor zorgen dat alles op een juiste en correcte manier wordt verwerkt in het financiële systeem. Als medewerker financiële administratie heb je best wat verantwoordelijkheid dus!”

Waar haal je de meeste voldoening uit?

“Uiteraard geeft mij het veel voldoening wanneer de cijfers kloppen en alle werkzaamheden correct zijn uitgevoerd. Maar wat ik ook zo fijn vind aan mijn werk bij de backoffice is dat je ook in teamverband werkt. Ieder heeft min of meer zijn eigen werkzaamheden, maar wanneer je ergens tegenaan loopt kun je altijd bij collega’s terecht en samen naar een oplossing zoeken. Daarnaast ben ik iemand die het leuk vind om nieuwe dingen te leren en daar is ook absoluut ruimte voor, waardoor je met plezier naar je werk komt.”

Wat wil je nog meegeven?

“Nou, de backoffice moet vooral niet onderschat worden. Het lijkt alsof wij de hele dag ‘maar’ achter onze computer zitten, terwijl we continu bezig zijn met zorgen dat alles op orde is. Als een monteur zijn werkzaamheden niet goed aanvinkt op zijn tablet, dan gaat het bij ons ook fout en ontevreden klanten zijn daar dan het gevolg van. Kortom, wij proberen er non-stop voor te zorgen dat alles op rolletjes verloopt, de financiën op orde zijn en iedereen tevreden is en blijft!”

Deel dit artikel: 

Recent nieuws