Group

Verklein het risico
op brand en schade

Branddetectie door brandmeldinstallatie

Brandmeldinstallaties komen tegenwoordig steeds meer voor in gebouwen. Lokale overheden schrijven vaak voor een brandmeldinstallatie te laten installeren bij de afgifte van een bouw- of gebruiksvergunning. Ook verzekeringsinstanties kunnen een brandmeldinstallatie als voorwaarde stellen. Naast deze twee partijen kan de eigenaar van een gebouw ook eisen stellen aan de brandveiligheid van zijn pand om zo zijn eigendom veilig te stellen.

Waarom een brandmeldinstallatie?
Brandmeldinstallaties zijn van grote waarde bij het vroegtijdig signaleren van een brandhaard. Het risico op een brand kunt u verkleinen door brandpreventieve maatregelen te treffen. Branddetectiesystemen zijn een belangrijk onderdeel in de brandbeveiliging. Door het installeren van een brandmeldinstallatie bent u tijdig op de hoogte van een brand en wordt u in staat gesteld de kleine brand te beheersen en kunt u voorkomen dat deze verder uitbreidt.

In veel gevallen kan een effectieve brandmeldinstallatie voor bedrijven het verschil betekenen tussen faillissement of continuïteit van bedrijfsactiviteiten.

branddetectiebedrijf, conform CCV Certificatieschema BMI: Leveren brandmeldinstallaties

onderhoudsbedrijf, conform CCV Certificatieschema BMI: Onderhouden brandmeldinstallaties

effectief en kostenbesparend

installaties worden door onze eigen technische dienst geïnstalleerd

Intergarde, uw betrouwbare partner in brandbeveiliging

De veiligheid van uw bedrijf is onze zorg. U kunt bij ons terecht voor het complete management van uw brandmeldinstallaties, waarbij wij zorgdragen voor het gehele proces: vanaf het beveiligingsplan en installatie tot en met het onderhoud en beheer. Als betrouwbare partner, met jarenlange ervaring en de juiste certificeringen staan wij garant voor een gedegen begeleiding en implementatie, in samenwerking met interne en externe partijen. Installaties worden door onze eigen technische dienst geïnstalleerd. Ons team bestaat uit ervaren monteurs die ter plekke de installatie installeren en voorzien van de benodigde certificeringen.

Inspectiecertificaat vereist voor brandmeldinstallaties

Elke brandmeldinstallatie die een brandmelding rechtstreeks meldt aan de meldkamer van de brandweer (RAC), moet voorzien zijn van een inspectiecertificaat. Dit staat in het Bouwbesluit 2012. Hetzelfde geldt voor een aantal andere situaties. Een onafhankelijke inspecteur beoordeelt uw installatie en controleert bijvoorbeeld of deuren in brandscheidingen volledig sluiten en of de installatie en het BHV-/ontruimingsplan goed op elkaar zijn afgestemd. Naar aanleiding van de inspectie maakt u zo nodig aanpassingen, waarna u een inspectiecertificaat ontvangt.

Wij dragen zorg voor uw brandmeldinstallatie

Ontvangt u graag meer informatie en advies? Met onze jarenlange ervaring brengen wij uw persoonlijke situatie in kaart en geven een advies op maat. Neem contact met ons op!

Bekijk ook onze andere beveiligingstechnieken