Group

Snelle en effectieve inzet van politie

Hoe werkt alarmverificatie?

Het is niet vanzelfsprekend dat een indringer op de vlucht slaat zodra uw alarm af gaat. Met alarmverificatie kunnen we proactief ingrijpen om zo schade en kosten te voorkomen. Als er een alarmmelding binnenkomt op onze alarmcentrale kunnen onze centralisten bijvoorbeeld op afstand inloggen op uw camerasysteem en live zien waardoor het alarm wordt geactiveerd.

Om gebruik te kunnen maken van alarmverificatie beschikt u over een deugdelijke alarminstallatie. U kunt dan een aansluiting krijgen op onze Particuliere Alarmcentrale (PAC). Zo worden alarmmeldingen door onze PAC geverifieerd en zo nodig direct doorgespeeld naar de politie of beveiligingsdiensten.

Alarmverificatie kan op twee verschillende manieren:

1. Technische verificatie
Technische verificatie kan op drie verschillende manieren. Inluisteren, inkijken en door het patroon van de alarmen.

2. Persoonlijke verificatie

Bij persoonlijk verificatie wordt een persoon gestuurd die ter plekke de situatie checkt, aangevuld met informatie van de contactpersoon van het pand. Denk daarbij aan een mobiele surveillant of eigen medewerker.

beoordelen van alarmmeldingen

geverifieerde melding heeft hoogste prioriteit politie

alarmcentrale grijpt proactief in

directe aansturing van beveiligings- en hulpdiensten

Intergarde helpt u graag!

Heeft u vragen over alarmverificatie of wilt u meer informatie over de alarmcentrale of uw beveiligingsinstallatie laten aansluiten ? Neem contact met ons op en onze adviseurs geven advies op maat.

Bekijk ook onze andere alarmcentrale diensten