De ondernemingsraad – kiesgroepen en kandidaten

- Intern Nieuws

Intergarde heeft samen met al haar werkmaatschappijen een behoorlijke omvang. Daarom is het tijd voor de oprichting van een ondernemingsraad (OR) zodat werknemers zich kunnen vertegenwoordigen en kunnen participeren binnen Intergarde. Wij zijn dan ook ontzettend verheugd dat genoeg kandidaten zich hebben aangemeld voor de verkiezingen voor de ondernemingsraad, die zullen plaatsvinden op 4 woensdag oktober 2023.

Maar hoe gaan de verkiezingen voor de ondernemingsraad in zijn werking?

Kiesgroepen

Omdat er bij Intergarde meerdere afdelingen zijn, hebben we gekozen voor kiesgroepen. Door de verkiezingen te houden middels een kiesgroepensysteem maken we het mogelijk om de ondernemingsraad samen te stellen uit verschillende groepen medewerkers. Hiermee stimuleren we dan ook een goede afspiegeling van Intergarde binnen de ondernemingsraad.

Voor de verkiezingen zijn er 5 verschillende kiesgroepen: kantoor, mobiele surveillance, objectbeveiliging, technische dienst en verkeersregelaars / toezicht. Voor de afdeling ‘meldkamer’ zijn er helaas te weinig aanmeldingen om verkiezingen te houden, dus deze kiesgroep krijgt 1 zetel. Voor elke andere kiesgroep zijn er een x aantal zetels beschikbaar. Het is dus de bedoeling dat je op iemand gaat stemmen binnen de kiesgroep die jij belangrijk vindt. Indien het district meer zetels heeft dan kiesgerechtigden, bepaalt de hoeveelheid stemmen of iemand een zetel krijgt.

Hieronder vind je een overzicht van de kiesgroepen en de bijbehorende kandidaten. De kandidaten zijn ingedeeld op willekeurige volgorde, dus dit heeft verder geen betekenis. Wil je meer weten over de kandidaten? Klik dan op hun naam en lees meer over waarom zij zichzelf verkiesbaar stellen voor de verkiezingen.

Kandidaten per kiesgroep

1. Kantoor | 1 zetel beschikbaar

2. Mobiele Surveillance | 1 zetel beschikbaar

3. Objectbeveiligers | 3 zetels beschikbaar

4. Technische dienst | 1 zetel beschikbaar

5. Verkeersregelaars / toezicht | 2 zetels beschikbaar

Vragen?

Neem contact op met de leden van de voorbereidingscommissie: Kevin Heindrichs, Henk Hofsteenge en Paul Marx.

Deel dit artikel: 

Recent nieuws