De lekkerste kaneelkoekjes voor de feestdagen

- Intern Nieuws

Verras je vrienden en/of familie tijdens de feestdagen met deze heerlijke kaneelkoekjes! Ze zien er niet alleen gezellig uit op tafel, maar ze zijn ook nog eens onweerstaanbaar lekker én heel simpel om te maken. Nieuwsgierig naar het volledige recept? Lees dan verder.

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 1 tl kaneel
  • 1,5 tl zout
  • 250 g roomboter
  • 175 g kristalsuiker
  • 75 g rietsuiker
  • Optioneel: extra kaneel om de koekjes te bestuiven

Hoe maak je het?

  1. Meng de bloem met de kaneel en het zout in een kom.
  2. Snijd de roomboter in kleine stukjes.
  3. Voeg de boter met de suiker toe aan de kom.
  4. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
  5. Verwarm de oven voor op 190 C.
  6. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  7. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 5 mm dik en steek er met een vormpje de koekjes uit.
  8. Maak van het overgebleven deeg nogmaals een lap en steek er weer koekjes uit.
  9. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 10-12 minuten in de oven.
  10. Laat de koekjes afkoelen en bestuif ze eventueel met nog wat kaneel.

Smakelijk!

Deel dit artikel: 

Recent nieuws