Beveiliging in de corona samenleving nu belangrijker dan ooit

- Nieuws
objectbeveiliger ontvangt bezoeker

Een half jaar geleden had iemand je vreemd aangekeken als je het had over de “anderhalvemeter samenleving” of “intelligente lockdown”. Tegenwoordig zijn deze begrippen heel normaal en voelen we hier allemaal de gevolgen van. De verspreiding van het coronavirus heeft een enorme impact op onze economie én maatschappij. Een nieuwe samenleving waar we voorlopig op gepaste afstand met elkaar omgaan roept ook direct nieuwe beveiligingsvragen op bij bedrijven, organisaties en overheden.

Veiligheidssector speelt cruciale rol tijdens corona

De veiligheidssector is net als politie, ambulance en zorg een cruciaal onderdeel van onze maatschappij. Sinds maart dit jaar zien we een enorme toename in de vraag naar beveiligers en beveiligingsservices om de overheidsmaatregelen in ons land te ondersteunen. Maar de vraag naar beveiliging is door alle aangescherpte maatregelen sterk veranderd. Zo zijn voor bijvoorbeeld evenementen die massaal zijn afgelast, een veel beperkter luchtverkeer en de horecabranche die lang volledig op slot is geweest veel minder beveiligers nodig. Aan de andere kant ontstaan er nu nieuwe risico’s waarvoor beveiligers en beveiligingsservices juist veel harder nodig zijn.

Een toeziend oog op deurbeleid

Denk alleen al eens aan de retailsector en hotelbranche die massaal een deurbeleid hebben ingesteld bij hun ingang en waar objectbeveiligers op toezien. Als gastheer of -dame managen zij de doorstroom van bezoekers en klanten en zijn zij een extra toeziend oog zodat personeel niet wordt blootgesteld aan agressie of onbegrip. Een gelijksoortige en cruciale rol is ook weggelegd bij objecten die worden omgevormd tot zorginstellingen om het coronavirus te bestrijden en waar beveiligers toezien om verdere besmettingen te voorkomen.

Extra objectbeveiliging door wel of juist niet thuiswerken

Zoveel mogelijk thuiswerken is bij veel bedrijven en overheden al heel snel de nieuwe norm geworden. We zien hierdoor de vraag toenemen naar camerabewaking of extra surveillance bij panden die nu langere tijd leeg staan en inbraakgevoelig zijn. Hetzelfde speelt waar thuiswerken juist helemaal geen optie is; zoals bij ziekenhuizen, apotheken en de productie-industrie en die nu opschalen in hun beveiliging.

Veiligheid en je veilig voelen is onze zorg

Zeker in deze tijd speelt veiligheid en je veilig voelen een ontzettend belangrijke rol. Met onze professionele bewakings- en beveiligingsoplossingen kunnen wij u hier uitstekend in ondersteunen. Wij zijn er voor u, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben.

Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit artikel: 

Recent nieuws