Beveiliging en publieke organisaties

- Nieuws

Bij open ruimtes van publieke organisaties, zoals bijvoorbeeld een gemeentehal of een hogeschool, hebben beveiligers een extra uitdaging. Hoe zorgen ze ervoor dat mensen zich veilig én tegelijkertijd welkom voelen? Heinz van der Linden, Manager technische dienst bij Intergarde legt uit: “De kunst is om te balanceren tussen gastheerschap en ordebewaking.” Lees hier meer over beveiliging bij publieke organisaties.

Focus op zowel gastvrijheid en veiligheid

Bij het beveiligen van openbare ruimtes in de publieke sector is klassiek toezicht houden niet altijd voldoende. Heinz: “Deze instellingen staan midden in de maatschappij, de bezoekers zijn heel divers. Competenties als inlevingsvermogen en observatievermogen zijn onmisbaar voor een beveiliger. Je moet dus in de gaten houden wat er in de omgeving speelt én mensen tactvol kunnen benaderen. Onze medewerkers zijn bewust van de veiligheidsrisico’s en worden getraind om altijd te zorgen voor een veilige en klantvriendelijke omgeving.”

Investeer in zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen

Publieke organisaties hebben uiteraard als hoogste doel om gastvrij te zijn. Ruimtes bestaan vaak uit grote, open bedrijfshallen met zo min mogelijk (zichtbare) beveiligingsmaatregelen. Heinz: ‘Ook hier is de stelregel: zoek de balans. Door de inzet van (voor het ongetrainde oog) onzichtbare en onopvallende vormen van beveiliging is het mogelijk om de veiligheid te vergroten. Zonder dat dit ten koste van de gastvrijheid gaat.” Intergarde levert en plaatst deze onopvallende camerabewaking, slimme sensoren en detectiesystemen.

Proactief beveiligen

De beveiligers van Intergarde zijn opgeleid om regelmatige en onregelmatige controlerondes te verrichten en signaleren tijdig afwijkende situaties. Door proactief te beveiligen wordt dreigend gevaar vroegtijdig gesignaleerd. In publieke organisaties is deze proactieve werkwijze extra belangrijk. Heinz: “In deze ruimtes komen vaak mensen uit alle lagen van de bevolking en uit verschillende culturen samen. Extra alertheid is hier soms nodig. Onze beveiligers signaleren niet alleen vroegtijdig het gevaar, maar acteren daar vervolgens ook op.

Contact

Heeft u vragen over hoe u zichtbaar en/of onzichtbaar uw ruimtes kunt beveiligen? Intergarde helpt u graag op weg. Neem hier vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Deel dit artikel: 

Recent nieuws