4 voordelen van mobiele surveillance

- Nieuws
4 voordelen van mobiele surveillance cover


Intergarde is dé businesspartner met alle diensten in huis: bewaking, beveiligingstechniek, een alarmcentrale en mobiele surveillance. Bij deze laatste dienst controleren gediplomeerde, ervaren beveiligers met de auto jouw object en/of terrein. Ben je aan het overwegen om mobiele surveillance in te schakelen voor jouw bedrijf? En ben je benieuwd naar de voordelen? Lees dan vooral verder. Wij hebben 4 voordelen voor je op een rijtje gezet.

1) Flexibiliteit

Mobiele surveillance biedt zowel flexibiliteit als mobiliteit voor beveiligingspersoneel. Onze gediplomeerde en ervaren beveiligers kunnen met de auto eenvoudig en snel diverse objecten en terreinen controleren. Hiermee wordt het beveiligingsbereik vergroot en wordt het makkelijker om snel te reageren op onverwachte incidenten en noodgevallen. Ook gedurende de nacht. De (on)regelmatige controlerondes van het pand en het omringende terrein verkleinen het risico op inbraak of brandschade.

2) Real-time bewaking

Deze dienst biedt real-time bewaking van de beveiligingsomgeving. Ook het gebruik van bewakingscamera’s, alarmsystemen en andere technologieën geeft beveiligers een duidelijk beeld van wat er op locatie gebeurt. Onze mobiele surveillant is opgeleid om bij opening- en sluitrondes alle ruimtes in een pand te controleren en te checken of er geen personen meer aanwezig zijn in het pand. Hierdoor kan het beveiligingspersoneel onmiddellijk reageren op verdachte activiteiten en situaties en wordt het risico op potentiële incidenten en dreigingen ook verminderd. Bovenstaande punten dragen allemaal bij aan het voorkomen van inbraak of brandgevaarlijke situaties.

3) Kostenbesparing

Mobiele surveillance kan een kosteneffectieve oplossing zijn in vergelijking met traditionele bewakingsoplossingen. Omdat mobiele surveillance vaak wordt afgenomen als een dienst, hoeft de klant geen grote investeringen te doen in de aankoop en installatie van apparatuur en de inhuur van opgeleid beveiligingspersoneel. Het is bovendien mogelijk om alleen gedurende een dagdeel of de nacht mobiele surveillance in te schakelen.

4) Verbeterde veiligheid

Door het gebruik van bewakingscamera’s en andere technologieën kan mobiele surveillance potentiële risico’s beter identificeren en snel reageren op verdachte activiteiten. Wanneer onze alarmcentrale een alarmmelding ontvangt dan kan de centralist de dichtstbijzijnde mobiele surveillant ter plaatse sturen om poolshoogte te gaan nemen. Zo versterken de verschillende veiligheidsoplossingen elkaar: de alarmcentrale op afstand kan de mobiele surveillant ter plekke voorzien van informatie en aansturen. Zo ben je verzekerd van een vlotte en effectieve beveiliging. Daarnaast kan mobiele surveillance ook preventief werken.

Mobiele surveillance en Intergarde

Afhankelijk van de gewenste beveiliging en de vooraf gemaakte afspraken controleren wij zowel in de gebouwen als de omliggende terreinen. Wanneer onze alarmcentrale een alarmmelding ontvangt dan kan de centralist de dichtstbijzijnde mobiele surveillant ter plaatse sturen om poolshoogte te gaan nemen. Zo versterken de verschillende veiligheidsoplossingen elkaar en ben je verzekerd van een vlotte en effectieve beveiliging.

Neem hier contact met ons op voor meer informatie over onze mobiele surveillance. We gaan graag met je in gesprek over je persoonlijke veiligheidssituatie en geven advies op maat.

Deel dit artikel: 

Recent nieuws